Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Deze knapperige hoorntjes zijn gemaakt van tortillas, gevuld met lekkere verse guacamole en zijn perfect als snack tijdens een feestje.
  2. Verwarm je oven op 220 graden, maak de guacamole volgens het onderstaand recept en bewaar het met een laagje plasticfolie in de koelkast. Door de folie daadwerkelijk op de guacamole te leggen (in plaats van over het bakje heen te spannen), voorkom je dat er lucht bij komt wat zorgt voor verkleuring.
  3. Knip een paar tortilla’s in brede punten en rol ze, met aan de binnenkant een stukje bakpapier, op tot een hoorntje. Vul ze met droge bonen en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat, met de open kant naar beneden. Bak totdat de bovenkant krokant is en ze hun vorm behouden wanneer je zou legen. Verwijder de bonen en bak nog een paar minuten met de onderkant omhoog. Geef ze een extra kick door ze te bestrooien met een beetje cayennepeper of zoet paprikapoeder.
  4. De hoorntjes zijn klaar wanneer ze mooi krokant zijn. Vul ze met een schepje guacamole (niet teveel, anders vallen ze uit elkaar) en serveer ze op een dienblad
  5. Guacamole is heerlijk om te maken en super bij nachochips, Mexicaanse gerechten, maar ook op toast of crostini’s. Het maken is een beetje een kliederwerkje, maar je gasten zullen je dankbaar zijn…
  6. Er zijn overigens heel veel verschillende recepten voor guacamole: dit is het recept met tomaten en lekker veel ui & kruiden er doorheen.
  7. Tomaat ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees heel fijn hakken. Wit van bosui fijnhakken, groen in dunne ringetjes snijden. Koriander grof hakken. Limoen uitpersen. Knoflook pellen en boven kom uitpersen. Tomaat, wit van bosui, driekwart van koriander, 1 eetlepel limoensap en Mexicaanse kruiden door knoflook roeren. Avocado’s halveren, pit verwijderen en avocado’s met lepel uithollen. Vruchtvlees in diep bord scheppen en met vork fijnprakken. Tomaatmengsel erdoor roeren. Guacamole op smaak brengen met zout, limoensap en tabasco.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?