use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tortilla met witloof, chorizo en groene olijven
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tortilla met witloof, chorizo en groene olijven

Tortilla met witloof, chorizo en groene olijven

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 8 scharreleieren
  • 4 aardappelen
  • 1 ui
  • 0.5 chorizo
  • Solo
  • 1 handvol verse dragonblaadjes
  • 4 kropjes witloof
  • vers gemalen peper
  • zeezout
  • 1 handvol groene olijven
  • 2 el mayonaise

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel de ui en snijd hem in fijne ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Ontvel de chorizo en snijd in kleine stukjes. Verhit een klontje Solo in een koekenpan en stoof er de uiringen in aan. Voeg de aardappelblokjes toe, draai het vuur lager en zet het deksel op de pan.
  2. Maak het witloof schoon en snijd de kropjes overlangs in twee. Verhit een klontje Solo in een koekenpan en stoof het witloof op een heel zacht vuur onder het deksel. Breng op smaak met vers gemalen peper en zeezout.
  3. Hak de olijven in stukjes en meng ze met de mayonaise. Zet in de koelkast tot je de tortilla serveert.
  4. Snijd de dragonblaadjes fijn. Klop de eieren los en kruid met peper en zout. Meng de uien en aardappelen door het eimengsel en roer er de dragon onder. Schenk alles terug in de pan en verdeel er de witloofhelften en chorizo over. Zet het deksel op de pan en laat op heel zacht vuur 20 minuten bakken tot de eieren gestold zijn, maar nog smeuïg.
  5. Serveer de tortilla koud of warm met de olijvenmayonaise.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.