Tortelloni met paddenstoelensaus en 2 variaties

Bereidingswijze

  1. Er zijn 3 verschillende variaties op dit recept, keuze genoeg om uit te proberen welke jij het lekkerste vindt.
  2. Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan en bak de knoflook en paddenstoelen op hoog vuur al omscheppend ca. 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes met sap toe en laat de saus op matig vuur ca. 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.***•2 zakken tortelloni al prosciutto crudo (met rauwe ham, zak à 250 g, Grand’ Italia)
  3. Kook intussen de tortelloni volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet af en meng door de saus. Voeg een scheutje room toe.
  4. Verdeel over borden en bestrooi met kaas, peterselie en versgemalen peper.
  5. Bereidingstijd: 20 minuten.
  6. Variatie1: maak een vegetarische variant met tortelloni verdi of tortelloni con formaggio e noci (beide verkrijgbaar bij AH). Vervang de peterselie door enkele handen rucola.
  7. Variatie 2: met prei en geitenkaas. Vervang de paddenstoelen door 300 g preiringen. Bestrooi de pasta met verkruimelde geitenkaas in plaats van Parmezaanse kaas.
  8. Vriendin.nl

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?