Recept 05 (0 stemmen)

Tortelloni met paddenstoelen - groentesaus en 2 variaties

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

PRIMA PASTA GERECHTEN

tijd
35 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan en bak de knoflook en de ui op zacht vuur glazig haal uit de pan en zet even opzij.
  2. Bak in dezelfde pan de in plakjes gesneden paddenstoelen op hoog vuur circa 3 minuten. Haal uit de pan en voeg toe aan de ui en knoflook.
  3. Roerbak dan de paprika en de courgette circa 5 minuten.
  4. Voeg de ui en paddenstoelenmengsel toe en het blikje tomatenblokjes. maak op smaak met peper en zout en laat enkele minuten pruttelen, zodat alles gaar wordt en de smaken zich kunnen vermengen.
  5. Kook de tortelloni volgens de aanwijzing op de verpakking.
  6. Verdeel de uitgelekte tortelloni over 2 borden. Leg er de saus op en garneer het gerecht met de gesnipperde bladpeterselie en de geraspte kaas.
  7. Variatie 1: maak een vegetarische variant met tortelloni verdi of tortelloni con formaggio e noci (beide verkrijgbaar bij AH). Vervang de peterselie door enkele handen rucola.
  8. Variatie 2: met prei en geitenkaas. Vervang de paddenstoelen door 300 g preiringen. Bestrooi de pasta met verkruimelde geitenkaas in plaats van Parmezaanse kaas.

Bron: recept en foto Love to Cook

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie