Recept 05 (0 stemmen)

Tortellini met gerookte zalm, pijnboompitjes, kerstomaatjes en witloof

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Hak de pijnboompitjes grof met een groot keukenmes.
  2. Was de takjes dille en snipper ze fijn.
  3. Maak het witloof schoon en snijd ze in stukjes van 2 cm.
  4. Snijd de gerookte zalm in fijne reepjes.
  5. Was de kerstomaatjes en snijd ze doormidden.
  6. Wrijf de blaadjes van de takjes tijm in een apart potje.
  7. Stoomkook het witloof gedurende ongeveer 10 min.
  8. Laat het goed uitlekken, zet 1/3 opzij en mix de rest samen met de room, het verbrokkelde bouillonblokje en de tijmblaadjes met de keukenblender.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Meng er de dillensnippers onder en breng op smaak met het citroensap.
  11. Kook intussen de tortellini beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en doe de pasta in een ingeoliede ovenschaal.
  12. Verrwarm de ovengrill voor.
  13. Verdeel de witloofstukjes en de zalmreepjes over de pasta en overgiet de schotel met de witloofroomsaus.
  14. Bestrooi met de gruyère en de gehakte pijnboompitjes en plaats de ovenschaal even onder de grill om een lekker kaaskorstje te bekomen.
  15. Serveer de pasta met de halve kerstomaatjes en vers stokbrood.
  16. Eet smakelijk.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?