Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g tortellini (ricotta en spinazie)
- 300 g gerookte zalm
- 200 g kerstomaatjes
- 1 kg witloof
- sap van 1 citroen
- 2 dl room
- 1 el olijfolie
- 100 g gemalen gruyèrekaas
- 5 el pijnboompitjes
- 1 blokje groetebouillon
- 4 takjes verse dille
- 3 takjes verse tijm
- peper en zout
Bereidingswijze
- Hak de pijnboompitjes grof met een groot keukenmes.
- Was de takjes dille en snipper ze fijn.
- Maak het witloof schoon en snijd ze in stukjes van 2 cm.
- Snijd de gerookte zalm in fijne reepjes.
- Was de kerstomaatjes en snijd ze doormidden.
- Wrijf de blaadjes van de takjes tijm in een apart potje.
- Stoomkook het witloof gedurende ongeveer 10 min.
- Laat het goed uitlekken, zet 1/3 opzij en mix de rest samen met de room, het verbrokkelde bouillonblokje en de tijmblaadjes met de keukenblender.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Meng er de dillensnippers onder en breng op smaak met het citroensap.
- Kook intussen de tortellini beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en doe de pasta in een ingeoliede ovenschaal.
- Verrwarm de ovengrill voor.
- Verdeel de witloofstukjes en de zalmreepjes over de pasta en overgiet de schotel met de witloofroomsaus.
- Bestrooi met de gruyère en de gehakte pijnboompitjes en plaats de ovenschaal even onder de grill om een lekker kaaskorstje te bekomen.
- Serveer de pasta met de halve kerstomaatjes en vers stokbrood.
- Eet smakelijk.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?