Ingrediënten voor 1 personen
- frambozen
- bosbessen
- bramen
- rode bes
- 100 GR gesmolten boter
- 100 GR bloem
- 100 GR eiwit
- 100 GR suiker
- 1 vanillestok
- banketbakkersroom
- slagroom
- amandelroom of amaretto
- coulis van frambozen
Bereidingswijze
- Maak een beslag van de boter, eiwitten, suiker, bloem en de pitjes van de vanillestok.
- Maak rondjes van ongeveer 6CM doorsnede met het beslag, op een met boterpapier bedekte bakplaat. Bak deze gedurende 4 tot 6 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Laat de koekjes afkoelen en haal ze van de bakplaat.
- Klop wat banketbakkersroom los en meng er dezelfde hoeveelheid geklopte room onder. Smaak af met amandelroom of amaretto.
- Maak een torentje met het Eburonfruit, de koekjes en de room. Bouw het torentje zodanig op dat er kleurvariatie in zit.
- Werk af met een mooi takje rode bes en een takje verse munt.
- Schik de frambozencoulis naar eigen creativiteit op het bord.
- TIP
- Er mag ook vanillesuiker gebruikt worden als er geen vanillestok voorhanden is.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?