Recept 35*** (2 stemmen)

Tonijnschotel met pasta

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ideaal om wat te doen met de blikjes tonijn uit de berging. Ik maak dit al jaren klaar voor mijn gezin en ze zijn er gek op. Terwijl de pasta kookt en de oven voorverwarmd wordt op 180°C, smelt je de boter in een ruime pot. Voeg de ui toe en laat glazig worden. Voeg daarna de bloem toe en meng goed. Voeg ook de mosterd toe. en laat een minuutje verder op het vuur staan.
  2. Neem de pot van het vuur en meng onder voortdurend roeren het water en de melk toe (in plaats van het water gebruik ik meestal een mengsel van water en het vocht van de tonijn). Verkruimel ook het kippenbouillonblokje in dit mengsel. Plaats de pot terug op het vuur en breng alles terug aan de kook terwijl je regelmatig roert. Laat daarna een paar minuutjes verder koken. Voeg de kaas toe en neem daarna de pot van het vuur. Voeg indien gewenst peper toe naar smaak. Nu kun je de pasta en de saus samenvoegen en mengen. Het mengsel verdeel je mooi in een ovenschotel.
  3. Voor de kruimellaag maak je broodkruim van de sneetjes brood. De hoeveelheid hangt vooral af van de grootte van de ovenschotel en van hoe graag je kruimellaag lust. Smelt de rest van de boter, en meng de gesmolten boter met het broodkruim en verse fijngesneden look of lookpoeder naar eigen smaak. Indien je wil, kan je ook nog wat gemalen kaas toevoegen. Nu kun je dit mengsel gelijkmatig over de ovenschotel verdelen.
  4. Plaats de schotel in de oven tot de kruimellaag mooi goudkleurig gebakken is.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Huntermountain op 06 oktober 2012 om 15u21

De smaak zoals hij nu is lijkt me ideaal. Ik heb er zelfs nog nooit aan gedacht visbouillon te gebruiken. Dat probeer ik binnenkort zeker eens uit.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie