Tonijn met witte kool, gebakken aardappeltjes en paprika

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de witte kool in heel fijne reepjes. Pel de ui en snijd in fijne ringen. Laat de Solo smelten in een pot met een dikke bodem en voeg de ui toe. Laat de ui glazig stoven en voeg vervolgens de witte kool, witte wijn en witte wijnazijn toe samen met het kruidentuiltje. Zet het deksel op de pot en gaar de witte kool op een laag vuurtje in 20 à 30 minuten.
  2. Snijd de tonijn in balkjes en zet in de koelkast.
  3. Spoel de ratteaardappeltjes grondig onder de kraan en zet ze op in een weinig koud, gezouten water. Zet een deksel op de pot en breng de aardappelen aan de kook. Kook ze gaar in ongeveer 20 minuten en laat ze verder uitstomen.
  4. Rooster de paprika’s onder de grill tot het vel begint te lossen. Dek de paprika’s af met een deksel of folie en laat ze nog 10 minuten staan. Verwijder vervolgens het vel en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in fijne reepjes.
  5. Snijd de aardappelen in plakjes van ongeveer 1 cm.
  6. Bak de aardappelen goudbruin in wat Solo, voeg de paprikareepjes en de platte peterselie toe en neem de pan van het vuur. Kruid met peper van de molen en zeezout.
  7. Bak vervolgens de tonijnbalkjes kort aan op een hevig vuur, een tiental seconden aan elke zijde. Kruid ze met peper en zout en houd ze even warm.
  8. Verdeel de witte kool over de borden en schik overal wat aardappel en paprika op.
  9. Snijd de tonijnbalkjes in schijfjes van ongeveer 1,5 cm en schik ze op de groenten.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?