Ingrediënten voor 4 personen
- 8 tongscharfilets
- 100 gr gepelde grijze garnalen
- 2 eigelen
- solo, bakken en braden
- 1/2 limoen, sap
- 1 teentje knoflook, geperst
- 750 gr spinazie
- nootmuskaat
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Verwijder de steeltjes van de spinazie, was grondig en laat uitlekken.
- Verhit 2 eetlepels solo in een pannetje, fruit hierin het teentje look, voeg de spinazie toe, stoof gaar, kruid met pezo en nootmuskaat.
- Doe 85 gr solo in een steelpan en laat smelten.
- Doe de 2 eigelen en het limoensap in een steelpan, klop schuimig, zet op een laag vuur of bain-marie en voeg er straalsgewijs de gesmolten solo aan toe, klop tot een sabayon, zorg wel dat de eigelen niet stollen, kruid met pezo.
- Verhit wat solo in een pan en bak hierin de tongscharfilets, kruid met pezo.
- Leg een laagje spinazie op 4 warme borden, leg op ieder bord kruisgewijs de filets op de spinazie, napeer met de sabayon, strooi er de garnaaltjes over.
- Serveer met aardappelpuree.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?