Recept 35*** (5 stemmen)

Tongrolletjes Normandiqeu

Dit is een recept van

tijd
80 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden voor 4 personen
  2. - 1 kg tongfilets
  3. - 300 g champignons
  4. - 1 dikke prei
  5. - 500 g gepelde garnalen
  6. - 1,5 kg mosselen met schelp
  7. - 5 kg aardappelen
  8. - 2 knorr visbouillonblokjes
  9. - 2 eierdooiers
  10. - ½ l culinaire room
  11. - bakboter
  12. - peterselie
  13. - nootmuskaat
  14. - aromat kruiden
  15. - peper
  16. - zout
  17. - azijn
  18. - spuitzak voor de aardappelpuree
  19. - vloeiende bloem
  20. De tongfilets paar dagen op voorhand vers kopen en thuis op rolletjes draaien en zo invriezen.
  21. Voorbereidingen
  22. - champignons kuisen (zeker NIET spoelen!) en snijd ze op schijfjes en stoof ze gaar met peper en (aromat). Nadien laten uitlekken en op een bordje bewaren voor de saus.
  23. - Prei kuisen en in strookjes snijden en stoven met peper en aromat. Nadien laten uitlekken en op een bordje bewaren dat mag opgewarmd worden in microgolfoven.
  24. - Mosselen koken met peper en zout en nadien van schelp ontdoen en laten uitlekken en op een bordje bewaren voor de saus.
  25. - 300 g garnalen op een bordje bewaren voor in de saus, 200 g garnalen op ander bordje voor de garnering van de schotel.
  26. - Aardappelen schillen en in stukken in pot met zout om te koken.
  27. - Tongfilets bevroren in een diepe ronde steelpan schikken en onder water zetten met de 2 visbouillonblokjes en ruim peper toevoegen. Dit doe je ongeveer 5 uur voor je het gerecht gaat klaarmaken zodat ze tongrolletjes reeds deels kunnen ontdooien maar door de schikking in de steelpan niet uiteen kunnen vallen en netjes op rolletjes blijven.
  28. De bereiding op het moment zelf
  29. - aardappelen aan de kook brengen en als ze gaar zijn afgieten en toevoegen: 150 gram boter, één eierdooier, een scheut room, nootmuskaat, aromat en peper. De aardappelen stampen tot puree en desgewenst nog room of melk toevoegen als de puree nog te vast zou zijn.
  30. - Op het moment dat de aardappelen beginnen te koken het vuur van de steelpan met de tongrolletjes aanzetten en gaar laten koken. Na 5 minuutjes koken de rolletjes eens draaien. Als de rolletjes gaar zijn ze afgieten en het visvocht opvangen in kan voor de saus.
  31. - Ongeveer 150 gram boter met vloeiende bloem in een hoge pot laten smelten en roeren tot een smeuïge massa. Het visvocht geleidelijk toevoegen tot een dikke witte saus wordt bekomen. Nadien de culinaire room toevoegen en blijven roeren. Als de saus de gewenste dikte heeft de mosseltjes, de garnalen en de champignons toevoegen. De saus is dan klaar.
  32. - De prei nog even opwarmen in de microgolfoven.
  33. - De uitgelekte tongrolletjes schikken op een grote plateau in het midden.
  34. - Een gedeelte van de saus erover gieten.
  35. - De prei schikken aan de zijkanten van de plateau.
  36. - Met de spuitzak de aardappelpuree in torentjes langs de kant spuiten.
  37. - De overige garnalen over de saus strooien.
  38. - Peterselie opstrooien voor garnering.
  39. - De overige saus in een sauspan voor op tafel
  40. - De overige aardappelpuree in een pot voor op tafel.
  41. SMAKELIJK!!!!!!!!!!!!
  42. Lieve groetjes,
  43. Rene

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?