Tongfilets met courgettes
Tong en andere fijne vis gaan altijd bijzonder goed samen met ham (gekookt, rauw of gezouten). Heb je kappertjes bij de hand ? Voeg ze dan aan de courgettes toe.
20 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 6 courgettes
- 1 bosje peterselie
- 200 g kerstomaten
- 100 g ham of 8 sneetjes
- 8 tongfilets
- 1 kleine ui
-
Bereidingswijze
- Was de courgettes, snij er de uiteinden af en snij ze in fijne reepjes.
- Hak de peterselie fijn. Snij de tomaatjes in twee.
- Snij het vet van de ham. Leg een plak ham op elke tongfilet; rol ze beiden op en prik vast met een houten prikkertje.
- Hak de ui en bak deze even in een pan met de vloeibare margarine.
- Voeg de courgettes, zout en peper toe. Bedek de pan en laat nog 10 minuten sudderen op een laag vuur. Roer af en toe.
- Voeg dan de vis en de tomaten toe en laat nog 5 minuten verder sudderen.
- Haal de pan van het vuur en strooi er de peterselie over en serveer.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?