Tong in madeirasaus

0 (0)
160 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de wortel, de prei, de ui, de look en de selder schoon en snijd ze in grove stukken. Breng ze samen met de tong aan de kook in 3 liter water. Kruid met peper en zout en laat de tong 2 uur op laag vuur garen.
  2. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak ze aan in 1 eetlepel Solo. Maak van het bouillonblokje en 500 ml water bouillon.
  3. Maak ondertussen een roux. Verhit twee eetlepels Solo in een sauspan en voeg de bloem toe. Laat de bloem op een laag vuur, al roerende met een houten lepel, garen, tot je een koekjesgeur ruikt. Voeg beetje bij beetje, al roerend de rundsbouillon toe en laat inkoken tot de juiste sausdikte.
  4. Voeg de tomatenpuree, de madeira en de champignons toe aan de saus en laat alles nog 10 minuten doorwarmen.
  5. Warm de tong op in de bouillon, snijd ze in schijfjes en dresseer ze op een schotel.
  6. Overgiet de tong met de warme madeirasaus en werk af met gehakte peterselie. Lekker met versgemaakte aardappelpuree.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?