Recept 55***** (1 stem)

Tompoes

Dit is een recept van

tijd
250 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voor het deeg:
  2. voeg patantbloem, water, zout en boten bij elkaar en meng het tot een stevig deeg ontstaat. Rol het deeg tot een plak en verdeel over de helft van het deeg de 110gr boter en vouw het deeg dicht. Leg het 2 uur in de koelkast en vervolgens het deeg uitrollen en weer dubbelvouwen. Dit proces moet 5 maal worden herhaald. eventueel kan bladerdeeg worden gebruikt.
  3. let op bij het afbakken wel gaatjes in het deeg prikken en op 200 graden afbakken.
  4. Pudding:
  5. Doe de melk 950gr, suiker 100gr en het vanillestokje in een pan op het vuur tot het gaat koken. Haal de vanillestokje uit de melk.
  6. Voeg in een aparte kom de maizena, suiker, eidooier en melk samen en roer het geheel glad. neem een flinke kom hete melk in voeg dit toe aan het gladde mengsel om het op temperatuur te brengen. voeg het geheel bij de hete melk en laat het enkele minutenkoken tot er een saus is ontstaan.
  7. Giet de saus op een plaat en laat het afkoelen.
  8. Na afkoelen het geheel opnieuw opkloppen, hier kan eventueel enkele eetlepels geklopte slagroom aan worden toegevoegd.
  9. glazuur:
  10. Giet de peodersuiker en een beetje eiwit in een kom en klop het geheel door elkaar totdat er een gladde massa ontstaat. voeg wat bietensap voor de kleur toe.
  11. Samenstellen Tompoes:
  12. Leg het afgebakken deeg op een vlakke ondergrond en snij het in twee gelijke delen. Verdeel de room over een van de deeg helft. leg de andere deeg helft op de puddig en strijk vervolgens het glazuur over de bovenste laag. Snij het geheel in gelijke delen en serveer eventueel met slagroom op het glazuur.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie