Ingrediënten voor 4 personen
- 4 7 op 7 cm bladerdeeglapjes
- 1,5 eetlp amareto 2 maal
- 75 gr gemalan amandelen
- 1 eetlp amandelschilfers
- 75 gr poedersuiker+2 eelps extra
- 4 eelps room
- 1 ei
- 1 eetlp boter
- 8 bollen vanilleijs
- 75 gr gedroogde abrikozen
Bereidingswijze
- week de abrikozen 4 uur in 2 dl water
- giet de abrikozen met het vocht waarin ze geweekt hebben in een steelpan
- voeg er 2 eetlps poedersuiker aan toe en laat 10 min. afgedekt zachtjes koken,mix en laat volledig afkoelen
- voeg 1,5 eetlp amaretto toe
- strijk elk deeglapje in met losgeklopt ei en bestrooi met amandelschilfers
- schuif 10 min in een voorverwarmde oven van 190*
- laat op een rooster afkoelen
- meng de gemalen amandelen met 75 gr poedersuiker,de room,en 1,5 eetlp amaretto tot een homogene massa
- snij elk bladerdeeglapje middendoor en leg op het onderste koekje amandelvulling
- schik in een bord met wat abrikozencoulis en leg er 2 bolletjes ij bij
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?