Recept 45**** (2 stemmen)

Tompoes van gewokte groenten met langoustines, olijfolie en balsamico

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

johan

tijd
42 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Meng de parmezaan en de gruyère.
  2. Maak 12 kleine, platte deegkoekjes, leg ze op een met Solo ingevette bakplaat.
  3. Ze mogen niet meer dan 2 mm dik zijn. Bak ze snel in een heel hete oven.
  4. Spoel de groenten. Schil de worteltjes en snij de prei, de selder en de venkel in julienne.
  5. Dop de erwten en de tuinbonen en blancheer ze. Spoel de soja- en erwtenscheuten.
  6. Pel de gember en hak hem fijn.
  7. Giet een straaltje olijfolie in de wok, verhit de olie en voeg er de groentejulienne en de worteltjes aan toe.
  8. Laat bakken op een zacht vuurtje.
  9. Voeg na 2 minuten de soja- en erwtenscheuten toe.
  10. Laat nog een minuutje bakken en voeg vervolgens de erwten en de tuinbonen toe.
  11. Breng op smaak met zout en peper en voeg de gember toe.
  12. Zet het vuur af.
  13. Voeg de honing en de sojasaus toe.
  14. Meng alles en hou het warm.
  15. Snij de peper in fijne brusoise.
  16. Bak de langoustinestaarten op een hoog vuur.
  17. Kruid met zout en peper en voeg de curry toe.
  18. Blus met balsamicoazijn en olijfolie, voeg de brunoise en de bieslook toe.
  19. Dien op in een torentje met afwisselend een laag groenten en een parmezaankoekje.
  20. Werk af met een toefje shiso cress.
  21. Schik vervolgens de langoustines op het bord en omring ze met een straaltje vinaigrette.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 18 april 2012 om 15u59

Bedankt om je tips met ons te delen.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie