Tomatenvelouté met citroengras en limoenblaadjes

Citroengras is een hoog grassoort met rietachtige stengels en bladeren die naar citroen ruiken. Het is een bijzonder aromatische plant, die thuishoort in Azië maar tegenwoordig in alle werelddelen voorkomt. Citroengras is een van de meest gebruikte kruiden uit de Thaise keuken...

0 (0)
0 min

Ingrediënten voor 4 personen

  • Ingrediënten:
  • 2 x 350 g Knorr Tomatenvelouté
  • 1 stengel citroengras
  • een 10 - tal (gedroogde) limoenblaadjes

Bereidingswijze

  1. Bereiding:Snij het citroengras overlangs open en verkruimel de limoenblaadjes.
  2. Verwarm de inhoud van de twee pakjes soep met 650 mi water, het
  3. citroengras en de limoenblaadjes.
  4. Breng dit aan de kook en laat even trekken.
  5. Zeef de soep alvorens ze te serveren.
  6. Verdeel de soep in diepe borden.
  7. Leg eventueel een stengel citroengras op het bord ter versiering.Tip van de chef:
  8. Voeg op het einde een scheutje kokosroom toe en mix de soep kort, opdat
  9. de kokosroom zeker niet zou schiften. Een gebakken scampi in elk bord
  10. maakt het gerecht nog exotischer...

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?