Tomatentorentjes met kaneel en ham

Gepost door Knorr

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Leg de tomaten 15 tellen in kokend water, spoel ze af met koud water, ontvel ze en snijd in stukjes.
  3. Verhit de olijfolie in een diepe pan. Bak de ui 3 min. Voeg de knoflook en de suiker toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaten, het halve Bouillonketeltje, de azijn en de kaneel toe en laat het samen 10 min. zachtjes koken. Geregeld roeren. Pureren met een staafmixer.
  4. Laat de blaadjes gelatine in ruim koud water een paar minuutjes weken tot ze zacht zijn. Knijp ze uit en roer ze van het vuur af door het tomatenmengsel.
  5. Spoel 4 hoge vormpjes, schaaltjes of kopjes van minimaal 1½ dl inhoud om met koud water en vul ze met het tomatenmengsel. Laten afkoelen en in de koelkast laten opstijven en bewaren: minimaal ca. 4 uur, maximaal 24 uur.
  6. Bereiding
  7. Maak de randen van de tomatentorentjes voorzichtig los van de vormpjes, stort ze op 4 borden.
  8. Leg de ham er `golvend’ naast en strooi het raketkruid erover. Druppel er eventueel een paar druppeltjes olijfolie naast en strooi wat kaneel op de rand van de borden.

Tip

Om de torentjes makkelijker te kunnen storten kunnen de vormpjes eerst heel even in een bakje met heet water worden gedipt.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?