Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Door de Russische boycot liggen hier sappige zongerijpte tomaten in overvloed. Nederlandse tomaten... volop in allerlei smaken. Kopen dus die tomaten. Pasta saus ervan maken en invriezen voor winterse dagen. ketchup maken. In z'n geheel invriezen voor stoofgerechten. Maar vandaag maak ik er een tomatentaart van.
  2. Deze heerlijke taart is een uitstekend voorgerecht voor 4 personen. Je kunt de taart ook in mooie puntjes ,of vierkantjes snijden en lauw, of koud serveren als borrelhapje.Ook op een buffet zal deze taart niet misstaan. Eventueel serveer je de taart als lunchgerecht.Wij gaan 'm eten als hoofdgerecht geserveerd met een groene salade.
  3. Neem een (pizza) vorm of quiche schaal en leg er bakpapier op.
  4. Beleg de vorm met de ontdooide plakjes bladerdeeg. Prik het deeg in met een vork. Bak voor extra krokante bodem het bladerdeeg ca 10 minuten voor in een oven van 200 graden. Bestrijk het geheel na het voorbakken royaal met een mooie laag mosterd .Daar bovenop komt een flinke laag Gruyere kaas.
  5. Daarop komen de schijven tomaten. Leg deze goed tegen elkaar aan.Zonder de kapjes, die worden verwerkt in de salade. Bestrooi met peper en zout en de Provençaalse kruiden
  6. en druppel 2 el olijfolie over de taart. Werk de taart af met hier en daar een toefje kaas en plaats de taart op de onderste richel van de oven op 200 graden( boven en onder warmte) voor 30 à 35 minuten.
  7. Deel in vieren en serveer meteen.
  8. Eigen recept en foto

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 29 augustus 2014 om 20u45

Tja en op de valreep kwam onze zoon ff langs en proefde een kwart van de taart mee. Deze grote taart ging schoon op( door beide mannen) en het borrelhapje voor vanavond ook, want ik had 'm koud ook even willen proeven. Reden te meer deze taart nog weer eens te maken. Binnenkort op mijn verjaardag buffet dus!!! Het was een succes.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?