Ingrediënten voor 4 personen
- 2 st uien
- 1 stengel preiwit
- 100 gr knolselder
- 6 teentjes look
- 1 kg verse vleestomaten
- 2 l vleesbouillon
- 1 st sjalotje
- 2 takjes peterselie
- 1/2 kg varkensgehakt
- 1 eetl broodkruim
- 8 st kwarteleitjes
- 1 paar basilicumblaadjes
- 4 st kerstommatjes
Bereidingswijze
- stoof de in stukjes gesneden ui, prei, knolselder en look samen zaxht
- blus met de vleesbouillon en voeg de tomaten in stukjes gesneden bij (ik pel ze wel)
- laat zachtjes koken ongeveer 35 a 40 min en mix
- maak intussen de sjalot schoon en snipper samen met de peterselie en broodkruim en meng dit alles onder het gehakt
- kook de kwarteleitjes(3 min) en pel ze
- maak met gehakt en eitjes een balletje, rol ddoor een beetje bloem en pochteer ze 2 minuutjesin kokend water
- schenk de soep in bord en leg een kersttomaatje in samen met een doorgesneden balletje (dus 2 kleine vogelnestjes)
- ideaal als je verrassend uit de hoek wil komen of kids soep wil leren eten..........
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?