Tomatensoep met schelvis

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: voor 4 personen
  2. 2 ajuinen, 1 teentje knoflook, 700 gr. tomaten, 2 eetlepels olie, ½ theelepel venkelzaadjes, 5 dl visbouillon, 1 dl witte wijn, 3 schelvisfilets, peper, zout, 2 eetlepels gehakte peterselie.
  3. Bereiding: Pel de uien en het knoflookteentje en snipper ze fijn. Ontvel de tomaten, snijdt ze doormidden, verwijder de pitjes en snijdt het vruchtvlees in stukjes. Snijdt de schelvisfilet in stukjes en bestrooi deze met peper en zout. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien, knoflook en de venkelzaadjes. Voeg dan de tomaten toe en bak deze even mee. Giet dan de bouillon en de wijn erbij en breng dit aan de kook. Leg dan een deksel op de pan en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Breng dan de soep op smaak met peper en zout en doe de stukjes vis in de soep. Laat de vis ongeveer 5 minuten gaar worden. Bestrooi de soep voor het opdienen met peterselie

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?