Tomatensoep met kabeljauw

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 300 gr. kabeljauw, zout, peper, 1 ui, 1 courgette, 3 aardappelen, 25 gr. boter, 1 teentje knoflook, 1 liter tomatensap, 2 tomaten, 1 theelepel dragon, 4 eetlepels koffieroom, gehakte peterselie.
  3. Bereiding: Snijd de kabeljauw in blokjes en bestrooi ze met wat zout en peper. Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze. Was de courgette en snijd deze in blokjes. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit de boter in een pan en fruit hierin eventjes de ui en knoflook. Voeg dan de courgette, aardappelen en de kabeljauw toe en bak dit even mee. Giet dan het tomatensap en de dragon erbij, breng dit aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Roer dan de tomaten, wat gehakte peterselie en de koffieroom erbij.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?