Tomatensoep met balletjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de selder in boogjes, schil de wortel en snij ’m in stukken. Pel de tomaten en snij ze in stukken.
  2. Smelt wat boter in een soeppan, stoof hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de selder, de wortel en de tomatenpuree toe en laat enkele minuten meestoven. Doe daarna de tomaten erbij en laat even sudderen op een zacht vuurtje.
  3. Doe het kruidentuiltje en de bouillon bij in de pan, breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Rol ondertussen balletjes van het gehakt. Maak daarvoor je handen nat, zo plakt het gehakt minder.
  5. Haal het kruidentuiltje uit de soep, mix de soep goed fijn. Doe de balletjes erbij en laat 3 minuten meekoken zonder te roeren. De balletjes zijn gaar als ze komen bovendrijven. Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer. Werk af met wat gehakte peterselie of een scheutje room.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?