Recept 05 (0 stemmen)

Tomatensoep met balletjes

Dit is een recept van

tijd
35 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Hak de knoflook fijn, snipper de sjalotjes en snijd de tomaten in blokjes. Dit laatste hoeft niet zo nauwkeurig, aangezien je straks toch aan het pureren slaat blijft er van de tomaten nauwelijks nog iets over. Kleinere blokjes zorgen er alleen voor dat de soep sneller klaar is.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook kort aan. Voeg vervolgens de blokjes tomaat toe en breng dit op smaak met peper en zout.
  3. Laat de tomaten in een paar minuten zacht worden en voeg dan de basilicum toe. Roer even goed door tot de basilicum goed geurt.
  4. Voeg vervolgens de groentebouillon aan de tomaten toe en breng het geheel aan de kook. Voeg ook het laurierblaadje toe.
  5. Laat de soep tien tot twintig minuten koken tot de tomaten volledig uit elkaar vallen. Ondertussen de balletjes rollen. Het format is naar eigen smaak.
  6. Vis het laurierblaadje uit de soep en pureer de soep met een staafmixer
  7. Om een glad soepje te bekomen, de soep door een zeef schenken.
  8. De balletjes toevoegen aan de gezeefde soep en nog een vijftal minuutjes laten doorkoken.
  9. De soep op smaak brengen met peper en zout.

Bron: Ohmyfoodness.nl

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?