Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg verse tomaten
- 200 g gemengd gehakt (varkens, runder of kalfs)
- 1 ui
- 2 preiwitten
- 1 stengel bleekselder
- 1,5 l lichte kippenbouillon
- 1 eetlepel tomatenpuree
- boter
- peper en zout
- verse peterselie
Bereidingswijze
- Recept
- Snijd de ui, de prei en de selder en stoof de groenten aan in boter. Doe er, als de groenten glazig zijn, de tomatenpuree bij en stoof die even mee.
- Doe de gesneden verse tomaten en de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur terug lager en laat minstens een half uurtje rustig sudderen.
- Rol intussen balletjes van het gehakt en kook die even voor. Verfris onder koud stromend water.
- Mix de soep en breng dan pas op smaak met peper en zout. Doe de balletjes erbij en warm even door.
- Serveer de soep en strooi er vers gesnipperde peterselie overheen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?