Tomatensoep met balletjes

0 (0)
22 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. (30 min.)
  3. - Snipper de ui grof.
  4. - Schil de courgette en snij in kleine stukjes.
  5. - Snij verse tomaten in 4 en verwijder het grootste deel van de pitjes.
  6. - Rasp de parmezaan (u hebt 2 eetl. nodig).
  7. - Hak de blaadjes van de peterselie fijn.
  8. - Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de geraspte parmezaan en de fijngehakte peterselie. Kruid eventueel met zwarte peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
  9. - Breng 3 dl groentebouillon aan de kook, zet het vuur lager en voeg de balletjes toe. Hou de bouillon onder het kookpunt en laat de balletjes ± 3 min. garen. De balletjes zijn gaar als ze komen bovendrijven. Schep ze uit de bouillon en zet opzij. Bewaar ook de bouillon.
  10. Bereiding
  11. (25 min.)
  12. 1 Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig.
  13. 2 Voeg de verse of gepelde tomaten toe, samen met de tomatenpuree en de stukjes courgette. Giet er 5 dl bouillon bij, samen met de bouillon van de balletjes. Dek de kookpot
  14. af en laat 15 min. koken.
  15. 3 Mix de soep heel fijn. Doe er de gehaktballetjes bij en laat nog enkele min. opwarmen. Als de soep te dik is, kan u ze aanlengen met wat water of bouillon. Kruid met zwarte peper en zout.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?