Tomatensoep met balletjes

0 (0)
22 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. (30 min.)
  3. - Snipper de ui grof.
  4. - Schil de courgette en snij in kleine stukjes.
  5. - Snij verse tomaten in 4 en verwijder het grootste deel van de pitjes.
  6. - Rasp de parmezaan (u hebt 2 eetl. nodig).
  7. - Hak de blaadjes van de peterselie fijn.
  8. - Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de geraspte parmezaan en de fijngehakte peterselie. Kruid eventueel met zwarte peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
  9. - Breng 3 dl groentebouillon aan de kook, zet het vuur lager en voeg de balletjes toe. Hou de bouillon onder het kookpunt en laat de balletjes ┬▒ 3 min. garen. De balletjes zijn gaar als ze komen bovendrijven. Schep ze uit de bouillon en zet opzij. Bewaar ook de bouillon.
  10. Bereiding
  11. (25 min.)
  12. 1 Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig.
  13. 2 Voeg de verse of gepelde tomaten toe, samen met de tomatenpuree en de stukjes courgette. Giet er 5 dl bouillon bij, samen met de bouillon van de balletjes. Dek de kookpot
  14. af en laat 15 min. koken.
  15. 3 Mix de soep heel fijn. Doe er de gehaktballetjes bij en laat nog enkele min. opwarmen. Als de soep te dik is, kan u ze aanlengen met wat water of bouillon. Kruid met zwarte peper en zout.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?