- Snij verse tomaten in 4 en verwijder het grootste deel van de pitjes.
- Rasp de parmezaan (u hebt 2 eetl. nodig).
- Hak de blaadjes van de peterselie fijn.
- Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de geraspte parmezaan en de fijngehakte peterselie. Kruid eventueel met zwarte peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
- Breng 3 dl groentebouillon aan de kook, zet het vuur lager en voeg de balletjes toe. Hou de bouillon onder het kookpunt en laat de balletjes ± 3 min. garen. De balletjes zijn gaar als ze komen bovendrijven. Schep ze uit de bouillon en zet opzij. Bewaar ook de bouillon.
Bereiding
(25 min.)
1 Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig.
2 Voeg de verse of gepelde tomaten toe, samen met de tomatenpuree en de stukjes courgette. Giet er 5 dl bouillon bij, samen met de bouillon van de balletjes. Dek de kookpot
af en laat 15 min. koken.
3 Mix de soep heel fijn. Doe er de gehaktballetjes bij en laat nog enkele min. opwarmen. Als de soep te dik is, kan u ze aanlengen met wat water of bouillon. Kruid met zwarte peper en zout.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?