Altijd weten wat je gaat eten?
Tomatensoep 10
Bereidingswijze
- Ingredienten:
- 40 g boter - 1 fijngesneden ui - 1 wortel, in plakjes - 1 stengel bleekselderij, in boogjes - 1 el tomatenpuree - 1 teentje knoflook, fijngesneden - 750 g verse rijpe tomaten, in stukken - 1 takje tijm - 1 takje marjolein - 3 peterseliestelen - 1 blaadje laurier - 1-1 1/2 liter kippenbouillon van tabletten - zout - peper - 2-3 el kervelblaadjes of grof gesneden peterselie - 2 el fijngesneden bieslook
- Bereidingswijze:
- Bereiden (kan 1 dag van tevoren)
- Verhit de boter en bak hierin de ui, wortel en bleekselderij ca 5 minuten
- Voeg tomatenpuree en knoflook toe en bak dit ca 3 minuten mee
- Roer dan de tomaten, tijm, marjolein, peterseliestelen en laurier erdoor
- Breng het mengsel aan de kook en laat het op zacht vuur afgedekt ca 30 minuten sudderen
- Verwijder tijm, marjolein, peterseliestelen en laurier uit het tomaatmengsel
- Pureer het mengsel en zeef het
- Druk de pulp in de zeef goed uit
- Voeg de bouillon toe
- Laat de soep afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast
- Serveren
- Verwarm de soep en breng deze op smaak met zout en peper
- Bestrooi de soep voor het opdienen met kervel en bieslook
- Eventueel kleine broodjes erbij geven of bv Parmezaanse kaascrackers
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?