Recept 05 (0 stemmen)

tomatensaus

Dit is een recept van

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Was de tomaten en haal er de kroontjes uit. Snijd de tomaten dwars middendoor en haal er de pitjes uit. Die maken de saus te waterachtig. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Snipper de sjalotten en de look en stoof ze glazig in olijfolie. Doe er vervolgens de tomaten bij. Strooi er meteen wat zout overheen om het sap uit de tomaten te doen vrijkomen. Zo zullen ze veel makkelijker tot een saus loskoken. Breng op smaak met peper, laurier en de gesneden tijm en rozemarijn. Een snuifje suiker kan nooit geen kwaad, zeker wanneer het nog geen topseizoen voor tomaten is.
  3. Laat rustig 20 minuten sudderen en werk op het eind af met de ketchup om de saus wat meer body te geven. Heerlijk bij vis, kalfsvlees of pasta.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?