Ingrediënten voor 4 personen
- 500-600 gr tomaten in partjes
- 1 kleine witte ui gesnipperd
- 1 teen knoflook gesnipperd
- 1 kleine rode ui in dunne ringetjes
- 5 el olijfolie extra virgine
- 3 el rode wijnazijn
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl suiker
- 1 el basilicum fijngesneden
- 1 el verse tijmblaadjes
- 1 el bieslook fijn gesneden
- 1 bosui in ringetjes
- 2 el peterselie( 1 voor de garnering)
- peper en zout uit de molen
Bereidingswijze
- Was en halveer de tomaten en snij de groeiaanzet weg. Snij de tomaten dan in partjes en doe ze in een kom.
- Maak nu de dressing door de olie, rode wijnazijn, balsamicoazijn, suiker, de kleingesneden groene kruiden, knoflook en witte ui goed te mengen.
- Roer de dressing door de tomaten en laat het geheel buiten de koelkast afgedekt ca 2-3 uurtjes intrekken en roer het geheel af en toe voorzichtig door.
- Maak de salade af met de fijngesneden rode ui ringetjes en een extra el peterselie en serveer. ( zie tip)
Tip
Laat eventueel de salade door een zeef lopen en vang de dressing op serveer de dressing apart naast de salade. Zo kan eenieder aan tafel eventueel zelf nog wat dressing toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Heb je geen verse kruiden, dan kun je ook de droge varianten gebruiken en naar smaak toevoegen.
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door Love to Cook op 29 mei 2016 om 21u12
De hoeveelheid op de foto is voor 2 personen.
Gepost door Love to Cook op 26 juni 2016 om 23u42
Vandaag nogmaals gemaakt en geserveerd met gebakken aardappeltjes en een kogelbiefstukje. Echt een top salade.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?