Tomatenroomsoep met balletjes

De nr. 1 soep van zowat alle Belgen? Tomatenroomsoep met balletjes, natuurlijk! Met dit klassieke recept zet je in minder dan een uurtje een heerlijk smeuïge soep op tafel. Iedereen happy!

67 (67)
50 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de groenten schoon, was ze en snij ze vervolgens in stukken van 3 tot 4 cm.
  2. Laat in een kookpan de Solo smelten, doe het deksel erop en laat de groenten een tiental minuten slinken.
  3. Voeg het tomatenconcentraat, 1 liter water en bouillonblokjes toe en kruid matig.
  4. Breng aan de kook en laat 25 minuten doorkoken.
  5. Mix de soep en zeef indien nodig. Kruid nog wat bij en voeg naar eigen smaak suiker toe. Roer de Solo Crèmefine Licht door de soep.
  6. Laat de pistolet weken in water tot hij goed vochtig is, knijp het overtollige vocht eruit en hak fijn.
  7. Doe het gehakt, de gehakte ui, de pistolet, het zout, de peper de look en het snuifje paprika en muskaat in een grote pot.
  8. Doe er het ei bij. Meng goed om een homogene vulling te bekomen en breng zo nodig verder op smaak.
  9. Maak nu de balletjes. Maak daarbij regelmatig je handen nat om gemakkelijker te werken.
  10. Pocheer ze in een bodempje water. Reken 4 tot 5 minuten kooktijd.
  11. Verdeel de balletjes over de borden met soep.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (35)

Gepost door Ann1965 op 13 oktober 2015 om 07u11

ipv oudbakken pistolet kan je ook oud brood gebruiken ;-)

Gepost door Solo op 22 oktober 2015 om 14u57

Dat kan inderdaad ;-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?