Tomatenroomsoep met balletjes
Volk over de vloer en je weet niet wat klaar te maken? Deze tomatenroomsoep met balletjes doet het áltijd goed. Het resultaat: iedereen aan tafel happy!
50 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 takken selder
- 2 wortelen
-
4 el eetlepSolo margarine
- 2 eetlepels tomatenconcentraat
- 1 l water
- 1 kruidentuiltje
- 2 blokjes Knorr Finesse kipbouillon
-
125 ml Solo Crèmefine Licht
- 1 snuifje curry poeder
- 6 tomaten
- 3 uien
- 1 aardappel
- 0.5 teentje knoflook
- 1 paprika (snuifje)
- 250 g varkensgehakt
- 250 g kalfsgehakt
- suiker
- 1 oudbakken pistolet
- zout
- 1 ei
- 1 ui (fijngehakte)
- peper
- muskaatnoot
Bereidingswijze
- Maak de groenten schoon, was ze en snij ze vervolgens in stukken van 3 tot 4 cm.
- Laat in een kookpan de Solo smelten, doe het deksel erop en laat de groenten een tiental minuten slinken.
- Voeg het tomatenconcentraat, 1 liter water en bouillonblokjes toe en kruid matig.
- Breng aan de kook en laat 25 minuten doorkoken.
- Mix de soep en zeef indien nodig. Kruid nog wat bij en voeg naar eigen smaak suiker toe. Roer de Solo Crèmefine Licht door de soep.
- Laat de pistolet weken in water tot hij goed vochtig is, knijp het overtollige vocht eruit en hak fijn.
- Doe het gehakt, de gehakte ui, de pistolet, het zout, de peper de look en het snuifje paprika en muskaat in een grote pot.
- Doe er het ei bij. Meng goed om een homogene vulling te bekomen en breng zo nodig verder op smaak.
- Maak nu de balletjes. Maak daarbij regelmatig je handen nat om gemakkelijker te werken.
- Pocheer ze in een bodempje water. Reken 4 tot 5 minuten kooktijd.
- Verdeel de balletjes over de borden met soep.
Andere Solo-leden over dit recept (35)
Gepost door Ann1965 op 13 oktober 2015 om 09u11
ipv oudbakken pistolet kan je ook oud brood gebruiken ;-)
Gepost door Solo op 22 oktober 2015 om 16u57
Dat kan inderdaad ;-)
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?