Recept 05 (0 stemmen)

Tomatenrisotto met paddenstoelen en spekjes

Dit is een recept van

tijd
35 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Dat wordt smullen vanavond met deze heerlijke tomatenrisotto. Lekker en snel te bereiden wanneer je meerdere eters over de vloer hebt.
  2. Bak de spekreepjes in een pan met dikke bodem 4-5 minuten tot ze bruin en knapperig zijn.
  3. Schep de spekjes met een schuimspaan uit de pan.
  4. Bak de knoflook en ui in het spekvet 30 seconden.
  5. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 2-3 min mee.
  6. Schep de rijst erdoor en bak de korrels kort mee tot ze glanzen.
  7. Roer de inhoud van het blik tomaten erdoor en roer tot het vocht door de rijst is opgenomen.
  8. Schenk vervolgens ongeveer een kwart van de bouillon erbij en laat de rijst zachtjes koken; roer regelmatig.
  9. Voeg zodra de rijst de bouillon heeft opgenomen weer een flinke scheut bouillon toe.
  10. Zet het vuur lager en blijf roeren tot al het vocht bijna is opgenomen.
  11. Schenk daarna weer een beetje van het vocht erbij.
  12. Herhaal deze handeling tot de bouillon is opgebruikt en de risotto na ca. 20 minuten romig en beetgaar is.
  13. Meng de spekjes en kaas erdoor en voeg eventueel nog een scheutje bouillon toe om de risotto iets smeuïger te maken.
  14. Strooi er peterselie over. Serveer met een ijsbergsalade.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?