Recept 05 (0 stemmen)

Tomatenrisotto met asperges, gorgonzola, ham en verse basilicum

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
30 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pel de ui en snijd hem fijn. Snijd de asperges in schuine stukjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en de asperges 3 minuten op een laag vuur. Voeg de rijst toe en bak hem 2 minuten mee terwijl u voortdurend roert. Voeg de bouillon en de pastasaus toe en laat de rijst in ca. 20 minuten op een laag vuur zachtjes gaar worden. Af en toe roeren.
  2. Snijd ondertussen de rauwe ham in reepjes en verkruimel de gorgonzola. Roer de ham en gorgonzola door de risotto. Breng eventueel verder op smaak met wat zout, versgemalen zwarte peper en een extra scheutje olijfolie.
  3. Schep de tomatenrisotto in 2 warme diepe borden en bestrooi met de basilicum.
Tip

Liever een wat mildere kaas? Vervang de gorgonzola door zachte geitenkaas of mascarpone.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie