Ingrediënten voor 4 personen
- 2-3 kilo vleestomaten
- 1 busseltje pijpajuin
- 1 kleine chilipeper
- 3 takken verse basilicum
- 1,5 tak tijm
- 2 blokjes groentenbouillon
- 1 soeplepel Solo Bakken & Braden
- 1-2 liter water
Bereidingswijze
- Verwarm de Solo Bakken & Braden in een voldoende grote soeppot.
- Snijd ondertussen de ajuin en voeg toe. Laat sudderen tot hij glazig is.
- Snijd ondertussen de tomaten in kwarten (de grotere exemplaren in achten). Het steeltje kan blijven zitten, maar was de groente goed.
- Snijd de chilipeper in 4-6 stukken. Verwijder de pitjes voor een minder pikante variant, voeg toe bij de glazig gestoofde ajuin.
- Verkruimel de bouillonblokjes boven de groenten, blus af met het water.
- Voeg de takken kruiden in zijn geheel toe aan de pan.
- Breng aan de kook.
- Eens het mengsel doorkookt (na ong. 2-3 minuten), draai het vuur zo laag dat het mengsel nog nét kookt.
- Zet géén deksel op de pan (het mengsel moet sterk inkoken).
- Laat meerdere uren (6 uur of meer) zachtjes pruttelen zodat bijna alle vocht verdampt is.
- Draai het vuur uit.
- Zet een fijne zeef boven een opvangkom.
- Stort het mengsel (met schilletjes, steeltjes en al) in de zeef.
- Druk door de zeef met een houten lepel. Veel roeren en zachtjes aandrukken, geeft het beste resultaat. Schraap ook regelmatig over de onderkant van de zeef.
- Blijf roeren en drukken tot er enkel nog schillen, steeltjes, ... overblijven.
- Het opgevangen resultaat moet de dikte hebben die varieert tussen pap en dikke bouillon (afhankelijk van je voorkeur).
Tip
- Verwerk de bekomen tomatenpuree tot een soep (zie mijn recept voor tomatensoep.) of een saus (zie hiervoor ook mijn recept voor bolognaisesaus). - Liever niet vega? Gebruik rundsbouillon en voeg vlees of gevolgelte toe aan de soep of saus.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?