Recept 05 (0 stemmen)

Tomatenconcentraat

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de Solo Bakken & Braden in een voldoende grote soeppot.
  2. Snijd ondertussen de ajuin en voeg toe. Laat sudderen tot hij glazig is.
  3. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten (de grotere exemplaren in achten). Het steeltje kan blijven zitten, maar was de groente goed.
  4. Snijd de chilipeper in 4-6 stukken. Verwijder de pitjes voor een minder pikante variant, voeg toe bij de glazig gestoofde ajuin.
  5. Verkruimel de bouillonblokjes boven de groenten, blus af met het water.
  6. Voeg de takken kruiden in zijn geheel toe aan de pan.
  7. Breng aan de kook.
  8. Eens het mengsel doorkookt (na ong. 2-3 minuten), draai het vuur zo laag dat het mengsel nog nét kookt.
  9. Zet géén deksel op de pan (het mengsel moet sterk inkoken).
  10. Laat meerdere uren (6 uur of meer) zachtjes pruttelen zodat bijna alle vocht verdampt is.
  11. Draai het vuur uit.
  12. Zet een fijne zeef boven een opvangkom.
  13. Stort het mengsel (met schilletjes, steeltjes en al) in de zeef.
  14. Druk door de zeef met een houten lepel. Veel roeren en zachtjes aandrukken, geeft het beste resultaat. Schraap ook regelmatig over de onderkant van de zeef.
  15. Blijf roeren en drukken tot er enkel nog schillen, steeltjes, ... overblijven.
  16. Het opgevangen resultaat moet de dikte hebben die varieert tussen pap en dikke bouillon (afhankelijk van je voorkeur).
Tip

- Verwerk de bekomen tomatenpuree tot een soep (zie mijn recept voor tomatensoep.) of een saus (zie hiervoor ook mijn recept voor bolognaisesaus). - Liever niet vega? Gebruik rundsbouillon en voeg vlees of gevolgelte toe aan de soep of saus.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?