Recept 05 (0 stemmen)

Tomatencappuccino

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 1 eetlepel olijfolie
  3. 1 kleine ui, gesnipperd
  4. 6 pomedori tomaten, in stukjes
  5. 1 theelepel paprikapoeder
  6. 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  7. 500 ml vlees- of kruidenbouillon
  8. versgemalen peper
  9. 100 ml slagroom
  10. 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  11. Bereiding:
  12. Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui zachtjes glazig. Schep de tomaten, paprikapoeder en kruiden erdoor en verwarm alles 2-3 minuten.
  13. Voeg de bouillon toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep en wrijf de soep indien gewenst door een zeef om de velletjes en de pitjes van de tomaten eruit te halen.
  14. Breng de soep verder op smaak met zout en peper en warm hem nog even goed door.
  15. Klop intussen de slagroom half stijf met wat zout en peper. Schep de tomatensoep in kopjes en schep de room erop. Strooi er peterselie over ter garnering.
  16. Tips:
  17. Het staat extra mooi als u deze soep in kleine glaasjes opdient.
  18. Kinderen vinden dit gerecht ook vaak erg lekker.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?