Tomatenbroodjes

Het recept wordt oorspronkelijk met frisselle gemaakt, dat zijn kleine harde broodjes. Deze worden in water gedompeld, om ze zacht te maken. De smaak van het gerechtje wordt voornamelijk bepaald door de tomaatjes en de kwaliteit van de olijfolie die wordt gebruikt. De Apulijnse olie uit de streek heeft een zeer uitgesproken smaak.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Halveer de tomaatjes. Haal de basilicumblaadjes van de steel en snijd ze heel fijn. Pel de knoflook. Pers het teentje knoflook fijn boven een kom. Voeg de tomaatjes, basilicum, wat zout en een flinke scheut olijfolie toe.
  2. Zet de schaal ten minste een uur in de koelkast. Snijd de broodjes open. Besprenkel de broodjes met wat olijfolie en beleg ze met de tomatensalade.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?