Tomaten-crèmesoep & gehaktflapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de helft van de ui en knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak in 2 minuten rul. Voeg de tomatenpuree, de paprikapoeder en de rozemarijn toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verdeel het gehakt over de deegplakjes. Vouw ze diagonaal dicht en druk de naden met een vork aan. Leg ze op de bakplaat met bakpapier en bestrijk dun met ei. Bak de gehaktflapjes in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
  3. Verhit in een soeppan de laatste el olijfolie. Fruit de rest van de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de blikken gepelde tomaat met de bouillon toe. Verwarm de soep 5 minuten op laag vuur. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Schep de tomatensoep in kommen of diepe borden. Schenk de room in de soep en bestrooi met de basilicum. Geef er de gehaktflapjes bij.

Tip

Lekker, soep met gehakt broodjes erbij. Lekker makkelijk op zondag!

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Love to Cook op 06 november 2017 om 22u23

De plakje taartdeeg in vieren gedeeld zijn ook geschikt als heerlijke aperitief hapjes. Ook te maken met bladerdeeg en kruiden naar eigen smaak.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?