Recept 05 (0 stemmen)

Tomaten-basilicumsoep

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij de ajuin en de knolselder in stukjes en stoof ze aan in Solo . Voeg er de tomatenpuree door en laat even meestoven ( zo haal je de bitterheid uit de tomatenpuree ) Voeg de vleestomaten , bouillonblokjes, peper, zout en gedroogde basilicum toe en water . Laat doorkoken tot de knolselder zacht is . Mix alles goed door en haal door zeef ( om de pitten en velletjes van de tomaten te verwijderen ) Laat nog even opkoken.
  2. Klop de koude slagroom stijf ( kan je best vooraf doen en in de koelkast zetten zodat hij goed stijf én koud is )
  3. Schep de soep in bord, , doe er aan quenelle van de stijfgeslegen koude slagroom in en leg er paar blaadjes verse basilicum bij.
  4. Smakelijk !
  5. Deze soep kan feestelijk gegeten worden en groot en klein zijn er hier dol op !
  6. Vegetariers kunnen de bouillonblokjes vervangen door groetenbouilionblokjes en de slagroom door de opklopbare Alpro room .

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie