Recept 45**** (2 stemmen)

tomaat-mozza alla espuma

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Hapjes

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Pel de tomaten, snij het vruchtvlees in blokjes en mix ze fijn samen met de tomatenketchup.
  3. Warm de tomatencoulis op en voeg er de slagroom en de 2 dl olijfolie bij ,breng aan de kook.
  4. Neem de coulis van het vuur en doe er de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes bij roer tot de gelatine gesmolten is.
  5. Giet dit mengsel in de sifon en breng 1 of 2 gaspatronen aan (sifon 0,5 of 1 liter).
  6. Hou de sifon ondersteboven en schud er krachtig mee, zet hem minstens 3 uur in de koelkast.
  7. Draai de basilicumblaadjes met de olijfolie in een keukenmachine en breng op smaak met peper & zout.
  8. Snij de mozzarella in plakjes.
  9. Doe in glazen potjes eerst een laag gedroogde tomaten en dan een laag mozzarella .
  10. Lepel er de basilicumcoulis over en spuit er dan de tomaten-espuma op.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie