Altijd weten wat je gaat eten?
tomaat-mozza alla espuma
Bereidingswijze
- Week de gelatine in koud water.
- Pel de tomaten, snij het vruchtvlees in blokjes en mix ze fijn samen met de tomatenketchup.
- Warm de tomatencoulis op en voeg er de slagroom en de 2 dl olijfolie bij ,breng aan de kook.
- Neem de coulis van het vuur en doe er de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes bij roer tot de gelatine gesmolten is.
- Giet dit mengsel in de sifon en breng 1 of 2 gaspatronen aan (sifon 0,5 of 1 liter).
- Hou de sifon ondersteboven en schud er krachtig mee, zet hem minstens 3 uur in de koelkast.
- Draai de basilicumblaadjes met de olijfolie in een keukenmachine en breng op smaak met peper & zout.
- Snij de mozzarella in plakjes.
- Doe in glazen potjes eerst een laag gedroogde tomaten en dan een laag mozzarella .
- Lepel er de basilicumcoulis over en spuit er dan de tomaten-espuma op.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?