Tomaat-garnaal

1 (1)
10 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pot met water aan de kook om de tomaten te ontvellen. Snijd de steeltjes van de tomaten weg en maak een kruisvormige insnede onderaan elke tomaat.
  2. Dompel de tomaten 10 seconden onder in het kokende water en spoel ze onmiddellijk onder koud water. Haal nu de schil eraf met een scherp mesje.
  3. Snijd het hoedje van elke tomaat en houd ze apart. Schep de zaadlijsten voorzichtig uit de tomaten met een koffielepeltje, tot ze helemaal leeg zijn. Snijd eventueel een klein stukje van de onderkant, zodat ze beter blijven staan op het bord.
  4. Pel indien nodig de grijze garnalen. Doe de garnalen in een mengkom. Voeg er twee eetlepels mayonaise aan toe en roer alles voorzichtig om. Voeg naar smaak wat zwarte peper toe.
  5. Borstel de buitenkant van de tomaten in met wat olijfolie, vul ze met de garnalensalade en werk af met gehakte peterselie. Plaats de hoedjes op de tomaten, leg 2 tomaten op elk bord en dien vers op.
  6. Tomaat-garnaal smaakt heerlijk met krokante toast, goudbruin gebakken met Solo in de oven.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?