Ingrediënten voor 4 personen
- goede kwaliteit zout
- schoon potje
- wat granaatappelsap
Bereidingswijze
- Op Culy. nl kwam ik vandaag een DIY( DO IT YOURSELF) recept tegen om zeezout te kleuren met granaatappelsap.
- Super makkelijk 100% natuurlijk en met maximaal effect. Ik heb het meteen gemaakt.
- Dit gekleurde zout kun je gebruiken om salades, vlees, vis en groenten te garneren.
- Nét dat beetje extra.
- Eigenlijk is het heel simpel: halveer een granaatappel of maal in een vijzel of keukenmachine wat pitjes fijn. ( Eet de andere helft op, want deze vrucht is razend gezond) Spetter met een lepel of kwastje wat sap over een stuk keukenpapier en besprenkel een paar eetlepels kwaliteits zout (bijvoorbeeld fleur de sel) over het sap.
- Roer met een vork of lepel , of schone handen, zoals ik heb gedaan , totdat alle zout bedekt is met de roze kleur.
- Verspreid over een nieuw stuk bakpapier en laat goed drogen.
- Bewaar in een glazen potje.
- Bron zie tekst Eigen foto
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door kok Kimberley op 13 juli 2014 om 15u29
Ga ik zeker maken , leuk op een bord.
Gepost door Love to Cook op 25 juli 2014 om 23u45
Zeker weten. En erg gemakkelijk. Groetjes
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?