Tiroolse Beursjes

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Rozijnen en abrikozenstukjes weken in calvados.
  2. Appelen schillen en in blokjes snijden. Aanstoven met bruinesuiker, kaneel en citroenzeste. Rozijnen, abrikozen + calvados en confituur erdoorroeren. Laten afkoelen.
  3. Saus : Eidooier schuimig kloppen met de suiker en vanillesuiker. Vanillebloem erdoor roeren. Kokende melk toevoegen en laten binden. Calvados erdoor roeren.
  4. In het midden van 8 brikblaajes 1/4 stuk deeg leggen. Vulling erover verdelen. Dichtplooien en vastprikken . Bestrijken met eigeel en bestuiven met poedersuiker.(pas vullen op de moment dat je ze bakt)
  5. Beursjes bakken op 200°C 5 à10min
  6. Op de borden plaatsen, saus rondom lepelen . Met de coulis een tekening in de saus meken. Bestuiven met podersuiker.
  7. Opmerking : Brikdeeg kan vervangen worden door flensjes

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?