Ingrediënten voor 6 personen
- 2 pakjes stroopwafels
- 75 gr boter
Bereidingswijze
- 2 tl kaneelpoeder
- 2 pakjes stroopwafels
- 75 gr boter
- 5 el amandel likeur
- 9 bl witte gelatine
- 50 ml sterke koffie
- 5 dl vanille yoghurt ( liefst Volle)
- 250 ml slagroom stijf geslagen
- 1 tl cacao
- Hak de stroop wafels klein in de keuken machine.
- Op laag vuur de boter smelten en de stroopwafelkruimels toevoegen samen met de amandel likeur goed door roeren en van het vuur halen.
- Bekleed de springvorm met vetvrij bakpapier en vet de zijkanten goed in.
- Doe het stroopwafelmengsel in de bakvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Snij de overige stroopwafels door de helft en druk ze met de platte kant
- naar onder tegen de rand van de springvorm.
- Breek de overige stroopwafels in stukjes.
- Week de gelatine 5 min in koud water.
- Verwarm de koffie met de rest van de amandellikeur zonder dat het kookt.
- Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de warme amandel koffie.
- Meng het gelatinemengsel door de vanille yoghurt en spatel dan de room erdoor.
- Schenk de helft van dit mengsel in de springvorm op het koekmengsel.
- Verdeel er de stukjes stroopwafel over en dek het geheel af met de rest van het gelatine yoghurt roommengsel.
- Laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
- Verwijder de rand van de vorm.
- Meng het cacaopoeder en het kaneelpoeder met elkaar en strooi dit over de stroopwafel tiramisu taart.Garneer eventueel met wat opgespoten slagroom vlak voor het serveren.
- Dien op als nagerecht.1 springvorm van 24 cm vetvrij bakpapier.WAT IS DIT LEKKER !!!!
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?