Tiramisu (traditioneel)

Oerklassiek, maar niet kapot te krijgen: de traditionele tiramisu. Met maar een paar ingrediënten zet je deze grote Italiaanse klassieker zelf in 1-2-3 op tafel.

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Klop de eidooiers en de suiker tot een bleke bijna witte massa. Meng de mascarpone met de amaretto en voeg daarna de mengeling van eidooiers en suiker toe. Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig bij de mascarpone. Maak enkele laagjes (mascarpone/boudoirs/mascarpone) in een grote schaal. Stop de boudoirs telkens eerst in de koffie. Laat min. 4u opstijven in de koelkast en bestrooi met cacao vlak voor het opdienen.

Tip

Smullen er kinderen mee van jouw tiramisu? Vervang dan de likeur gewoon door wat een paar druppels amandelextract.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?