Tiramisu met stracciatella-ijs

1 (1)
25 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 8 personen

  • 100 ml koude sterke koffie
  • 100 g boudoirs (lange vingers)
  • 200 g mascarpone
  • 50 ml amaretto
  • 9 bolletjes Carte d’Or Gelateria Stracciatella-ijs
  • 20 g cacaopoeder
  • Optioneel als afwerking: chocoladeschilfers of koffiebonen bekleed met chocolade

Bereidingswijze

  1. Dompel elke boudoir kort in de koffie en schik ze op de bodem van een ovenschaal van ongeveer 20 x 25cm.
  2. Meng?de mascarpone met de amaretto in een grote kom.?
  3. Lepel een laag van het mascarpone-amarettomengsel op de boudoirs en strijk glad. Laat eenhalf uurtje opstijven in de koelkast.
  4. Schep?9 bolletjes Carte d’Or Gelateria Stracciatella-ijs en verdeel ze over de tiramisu. Creëer zo 9 gelijke delen.
  5. Strooi?het cacaopoeder met een fijn zeefje over de tiramisu en het roomijs.
  6. Werk eventueel af met wat chocoladeschilfers of een koffieboon bekleed met chocolade. Verdeel de tiramisu zo dat iedereen een stukje met een bolletje ijs krijgt. Serveer meteen en geniet!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?