tiramisu met speculoos
De klassieker onder de Italiaanse desserts? Tiramisu, natuurlijk. Maar heb je de Vlaamse variant al geprobeerd? Jouw geheime wapen: speculoos! Niet moeilijk om te maken en o zo lekker…
300 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 125 gram speculoos
- 250 Gram mascarpone kaas
- sterke koffie
- 2 stuks eidooier
- 1 stuks eiwit
- 50 gram bloemsuiker
- 2 eetlepels amaretto
- cacaopoeder als afwerking
Bereidingswijze
- Zo maak je het • Maak sterke koffie. Gebruik hiervoor 1 maatje koffie per kopje • Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart • Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben • Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel • Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. Klop de lepel niet af op de rand van de kom, want zo klopt u de lucht uit het opgeklopt eiwit • Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie maar niet te lang: ze moeten nog een beetje krokant zijn • Leg ze op de bodem van een kom • Bedek de speculoosjes met een laag mascarponecrème • Hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte Lotus speculoosjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit dan nog een keer • Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven • Strooi vlak voor het opdienen met een bloemsuikerzeef een laagje cacaopoeder
Tip
Je tiramisu lekker luchtig houden? Spatel het opgeklopte eiwt altijd rustig door de mascarpone.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?