tiramisu met speculoos

De klassieker onder de Italiaanse desserts? Tiramisu, natuurlijk. Maar heb je de Vlaamse variant al geprobeerd? Jouw geheime wapen: speculoos! Niet moeilijk om te maken en o zo lekker…

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Zo maak je het • Maak sterke koffie. Gebruik hiervoor 1 maatje koffie per kopje • Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart • Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben • Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel • Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. Klop de lepel niet af op de rand van de kom, want zo klopt u de lucht uit het opgeklopt eiwit • Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie maar niet te lang: ze moeten nog een beetje krokant zijn • Leg ze op de bodem van een kom • Bedek de speculoosjes met een laag mascarponecrème • Hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte Lotus speculoosjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit dan nog een keer • Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven • Strooi vlak voor het opdienen met een bloemsuikerzeef een laagje cacaopoeder

Tip

Je tiramisu lekker luchtig houden? Spatel het opgeklopte eiwt altijd rustig  door de mascarpone.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?