Tiramisu met speculaas

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de tiramisu. Klop de eidooier op met de suiker tot een dikke, wite crème. Roer er de mascarpone door. Verwarm 2el van de room en los daar de gelatine in op. Doe bij de rest van de room, en roer dit door het mascarponemengsel.
  2. Leg in een vierkante of rechthoekige vorm een laag speculaas. Overgiet met een beetje koffie en laat even in de koekjes trekken. Schep er de helft van het kaasmengsel op. Strijk mooi glad. Doop speculaasjes in de koffie en leg een nieuwe laag op de mascarpone. Schep er de tweede helft van de mascarpone bovenop. Strijk glad. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  3. Maak de chocomousse. Smelt de twee soorten chocolade apart, au bain marie. Los in elke kom een half blaadje gelatine op.
  4. Klop de eiwitten stijf met de suiker. Verdeel de room over de twee kommen chocolade en roer tot een homogeen mengsel. Verdeel vervolgens het eiwit over de twee kommen en spatel het voorzichtig door de chocolademengsels.
  5. Laat inn apart kommen opstijven in de koelkast.
  6. Snij de tiramisu met een scherp mes in rechthoekige stukken. Bestrooi met cacaopoeder en poedersuiker. Leg ze op een bord. Leg er een lepeltje van elke soort chocomousse bij en werk af met gehakte pistachenootjes

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?