Recept 45**** (2 stemmen)

Tiramisu met speculaas

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. - Splits de eieren. Doe de eigelen in een grote kom, voeg er de suiker bij en roer goed met de klopper tot het mengsel lichter van kleur - wit - wordt.
  2. - Voeg de mascarpone toe en roer goed. Klonters? Geen paniek, blijf roeren.
  3. - Giet de helft van de Baileys erbij.
  4. - Klop in een andere kom de room stijf en vermeng met de kaasmassa.
  5. - Klop in nog een andere kom het eiwit tot stevig schuim en schep voorzichtig onder het mengsel.
  6. - Giet de rest van de likeur bij de koffie.
  7. - Dompel de koekjes één voor één heel even in de koffie. Bedek de bodem van een schotel met de koekjes. Giet hierover een laag van de vulling. Leg hierop opnieuw een laag koekjes.
  8. - Giet de rest van de vulling erop en bestrooi met cacao.
  9. - Bedek met folie en zet in de koelkast.
  10. - Opm.: Je kan de tiramisu ook in aparte potjes doen. Het belangrijkste is dat je er folie over doet, anders droogt hij uit.
  11. (Koen Thys)

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie