Recept 05 (0 stemmen)

Tiramisu met nectarine, frambozen en hazelnoot

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

NAGERECHTEN

tijd
150 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Leg de helft van de lange vingers in een vierkant op een platte schaal en besprenkel met de helft van de likeur. Klop de slagroom en suiker stijf met een handmixer en spatel door de mascarpone. Prak de frambozen en spatel voorzichtig door het mascarponemengsel zodat je een marmereffect krijgt. Verdeel de helft over de lange vingers. Doop de rest van de lange vingers in de rest van de likeur en leg op de mascarpone. Dek af met ? van de rest van de mascarpone.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Snijd ondertussen de nectarines overlangs doormidden. Draai de helften los van elkaar en verwijder de pit. Snijd de helften in partjes. Doe de rest van het mascarponemengsel in de spuitzak en maak toefjes op de bovenkant van de tiramisu. Steek in het midden de nectarinepartjes en garneer met de hazelnoten. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Bron: Allerhande

Tip

Eten er kinderen mee? Gebruik dan siroop voor in de koffie hazelnoot (fles 250 ml). Je kunt de tiramisu 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) energie 385 kcal eiwit 4 g koolhydraten 25 g vet 27 g waarvan verzadigd 15 g natrium 45 mg vezels 1 g

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie