Recept 25** (3 stemmen)

tiramisu met lotus speculoos

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Dessert

tijd
35 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. maak sterke koffie, gebruik hiervoor 1 maatje koffie per kopje. Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart. meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker, en de amaretto tot een luchtig beslag. DIt mengsel moet een lichte kleur hebben. Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel. Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecreme. Klop de lepel niet af op de rand van de kom. want zo klopt u de lucht uit het opgeklopte eiwit. Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie, maar niet te lang, ze moeten nog een beetje krokant zijn. Leg ze op de bodem van een kom. Bedek de speculoosjes met een laag mascarpone creme. hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte lotus speculoosjes, en vervolgens weer een laag creme. herhaal dit dan nog een keer.
  2. Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven. Strooi vlak voor het opdienen met een bloemsuikerzeef een laagje cacaopoeder over de tiramisu

Ingrediëntenvoor 5 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door sandra martens op 12 augustus 2012 om 01u20

Ik mis de ingrediënten. Hoeveel gebruik je van wat?

Hoeveel sterren geef jij dit recept?