Tiramisu met chocolade en peren
Peer en chocolade, da's een perfect match. Stop ze samen in een verrukkelijke tiramisu en je hebt een hit waarmee iedereen verrast. Proeven is geloven!
25 min
Ingrediënten voor 8 personen
- 100 gr melk chocolade
- 1 eetlp boter
- 4 eiwitten
- 4 peren (geschild in dobbelstenen gesneden)
- 1 dl sinaasappelsap
- 8 speculaaskoekjes
- 150 gr mascarpone
- 4 eetlp halfvolle yoghurt
- 1 snuifje zout
- sinaasappelschil
Bereidingswijze
- 1/ Smelt de chocolade en boter in de microgolfoven(3min op 550W).Roer goed door elkaar. Klop de eiwitten op met het zout en zet opzij. Overgiet de peren met het sinaasappelsap en zet opzij. Haal de speculaaskoekjes door het sinaasappelsap en schik ze onderin de glaasjes. 2/ Vermeng de mascarpone met de yoghurt tot een homogeen mengsel en voeg er in kleine hoeveelheden de gesmolten chocolade aan toe. Meng tot de chocolade is opgenomen. Schep er vervolgens 1/3 van het eiwit onder. Wanneer het eiwit goed is opgenomen roert u er geleidelijk aan de rest onder, u krijgt dan een glad mengsel en zet opzij. 3/ Verdeel de stukjes peer over 8 glaasjes en bedek met de chocolade-mascarpone en werk af met de sinaasappelschil.
Tip
Eiwit kan je beter tot sneeuw kloppen als het goed koel is. Zet het dus best in de koelkast tot je het gebruikt.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Monique_14 op 09 oktober 2012 om 14u19
Spijtig, het viel eigenlijk toch wel tegen, we hadden er meer van verwacht......
Hoeveel sterren geef jij dit recept?