Tiramisu met aardbeien

303 (303)
30 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Leg 6 mooie aardbeien apart.
  2. Gebruik de mixer om de rest van de aardbeien met 50 g suiker en de likeur tot een gladde saus te mengen.
  3. Breek de lange vingers in stukken.
  4. Rasp de koud bewaarde witte chocolade met een grove rasp.
  5. Klop de eierdooiers met de rest van de suiker en de vanillesuiker tot een luchtig mengsel.
  6. Roer de mascarpone erdoor.
  7. Schep een derde van het mascarponemengsel in een glazen schaal of in een coupe.
  8. Daarop komt de helft van de lange vingers en de helft aardbeiensaus.
  9. Schep daarboven de helft van het mascarponemengsel en de resterende lange vingers en aardbeiensaus.
  10. Dek af met de rest van het mascarponemengsel.
  11. Strijk de bovenkant glad en zet koel weg.
  12. Garneer het geheel met de overgebleven aardbeien, toefjes opgeklopte room en de geraspte witte chocolade.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (170)

Gepost door Valerievs op 07 augustus 2017 om 00u56

Heb het recept ook al aantal keer gemaakt en ik maak het nooit langer dan een halve dag op voorhand. Ik dop de lange vingers amper 1 seconde in koffie en leg ze dan in de schotel maar 1 dag later is de hele tiramisu 'wakkig', helemaal doordrenkt met koffie en slappe lange vingers,... enfin, ieder zn smaak natuurlijk, maar ik heb de koekjes liever zacht en intact 😉 ik maak ze de dag zelf als ik ze 's avnds wil serveren.

Gepost door Solo op 22 augustus 2017 om 14u43

Dag Valerie! Het hangt inderdaad een beetje af van je persoonlijke voorkeur. Wel erg bedankt voor de tip! Groetjes, het Solo-team.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?