Recept 45**** (300 stemmen)

Tiramisu met aardbeien

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Leg 6 mooie aardbeien apart.
  2. Gebruik de mixer om de rest van de aardbeien met 50 g suiker en de likeur tot een gladde saus te mengen.
  3. Breek de lange vingers in stukken.
  4. Rasp de koud bewaarde witte chocolade met een grove rasp.
  5. Klop de eierdooiers met de rest van de suiker en de vanillesuiker tot een luchtig mengsel.
  6. Roer de mascarpone erdoor.
  7. Schep een derde van het mascarponemengsel in een glazen schaal of in een coupe.
  8. Daarop komt de helft van de lange vingers en de helft aardbeiensaus.
  9. Schep daarboven de helft van het mascarponemengsel en de resterende lange vingers en aardbeiensaus.
  10. Dek af met de rest van het mascarponemengsel.
  11. Strijk de bovenkant glad en zet koel weg.
  12. Garneer het geheel met de overgebleven aardbeien, toefjes opgeklopte room en de geraspte witte chocolade.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (170)

Gepost door Valerievs op 06 augustus 2017 om 20u56

Heb het recept ook al aantal keer gemaakt en ik maak het nooit langer dan een halve dag op voorhand. Ik dop de lange vingers amper 1 seconde in koffie en leg ze dan in de schotel maar 1 dag later is de hele tiramisu 'wakkig', helemaal doordrenkt met koffie en slappe lange vingers,... enfin, ieder zn smaak natuurlijk, maar ik heb de koekjes liever zacht en intact 😉 ik maak ze de dag zelf als ik ze 's avnds wil serveren.

Gepost door Solo op 22 augustus 2017 om 10u43

Dag Valerie! Het hangt inderdaad een beetje af van je persoonlijke voorkeur. Wel erg bedankt voor de tip! Groetjes, het Solo-team.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie