Recept 45**** (298 stemmen)

Tiramisu met aardbeien

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Leg 6 mooie aardbeien apart.
  2. Gebruik de mixer om de rest van de aardbeien met 50 g suiker en de likeur tot een gladde saus te mengen.
  3. Breek de lange vingers in stukken.
  4. Rasp de koud bewaarde witte chocolade met een grove rasp.
  5. Klop de eierdooiers met de rest van de suiker en de vanillesuiker tot een luchtig mengsel.
  6. Roer de mascarpone erdoor.
  7. Schep een derde van het mascarponemengsel in een glazen schaal of in een coupe.
  8. Daarop komt de helft van de lange vingers en de helft aardbeiensaus.
  9. Schep daarboven de helft van het mascarponemengsel en de resterende lange vingers en aardbeiensaus.
  10. Dek af met de rest van het mascarponemengsel.
  11. Strijk de bovenkant glad en zet koel weg.
  12. Garneer het geheel met de overgebleven aardbeien, toefjes opgeklopte room en de geraspte witte chocolade.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (168)

Gepost door JanaStrouven op 30 mei 2017 om 16u48

Maak je dit best een dag op voorhand? Of kan à la minute ook perfect?

Gepost door Solo op 09 juni 2017 om 13u54

Dag Jana, je kan er best voor zorgen dat de tiramisu ongeveer 2 uurtjes kan opstijven in de koelkast alvorens af te werken met aardbeien, slagroom en chocolade. Laat het smaken! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie